Δύο πεντάμηνες περιόδους ενδοϋπηρεσιακής πρακτικής άσκησης (stages) για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις εργασίες της Επιτροπής και να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα σε μία από τις υπηρεσίες της προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Διοικητική ενδοϋπηρεσιακή πρακτική άσκηση (σε όλες τις υπηρεσίες εκτός από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης): Τα καθήκοντα που ανατίθενται στους διοικητικούς ασκούμενους αντιστοιχούν περίπου στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους στην Επιτροπή, όπως, συλλογή πληροφοριών και τεκμηρίωση, οργάνωση ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημόσιες ακροάσεις και συνεδριάσεις, προετοιμασία εκθέσεων και απάντηση σε επερωτήσεις, συμμετοχή σε συνεδριάσεις ομάδων, αρχειοθέτηση, γλωσσική επεξεργασία κειμένων, κ.λπ.

Ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση στη γραπτή μετάφραση (αποκλειστικά στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης): Οι ασκούμενοι απασχολούνται σε μεταφραστική μονάδα με μεταφραστές της ίδιας μητρικής γλώσσας. Εκτελούν την ίδια εργασία με τους μόνιμους υπαλλήλους, δηλαδή μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα από τουλάχιστον δύο άλλες κοινοτικές γλώσσες. Η εργασία τους αναθεωρείται από πεπειραμένο ανώτερο προσωπικό. Ορισμένοι ασκούμενοι τοποθετούνται σε μονάδα υποστήριξης εντός της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να έχουν συμπληρώσει τον 1ο κύκλο των σπουδών τους, μην έχουν διανύσει περίοδο πρακτικής άσκησης σε άλλο θεσμό της ΕΕ, έχουν ικανοποιητική γνώση της Αγγλικής ή Γερμανικής ή Γαλλικής γλώσσας.  Το μηναίαο επίδομα ανέρχεται στα 1.196,83 ευρώ, ενώ  προσφέρεται και κάλυψη για ταξιδιωτικά έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη.

Για να είναι έγκυρη η αίτησή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης και να το στείλετε και ταχυδρομικώς πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.