imagesΤο ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά να προσλάβει έναν/μία βοηθό ερευνητή στον τομέα των νέων μέσων επικοινωνίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος INFOCOREμε θέμα «Ο ρόλος των μέσων επικοινωνίας στις βίαιες συγκρούσεις». Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και άμεσα διαθέσιμη με έδρα την Αθήνα, ενώ η αμοιβή θα εξαρτηθεί από τα προσόντα του/της υποψηφίου/ιας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΙΤΟYΜΕΝΑ ΠΡΟΣOΝΤΑ:

Μεταπτυχιακός τίτλος στην επικοινωνία ή στη δημοσιογραφία. Η κατοχή διδακτορικού τίτλου θα αποτελέσει πλεονέκτημα. Αιτήσεις από υποψήφιους διδάκτορες στο τελικό στάδιο της έρευνάς τους είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Θεωρητική και μεθοδολογική εμπειρία στην ανάλυση κοινωνικών δικτύων (socialnetworkanalysis).

Εμπειρία στην ανάλυση περιεχομένου και άλλων ποσοτικών και ποιοτικών ερευνητικών μεθόδων στις κοινωνικές επιστήμες.

Καλή γνώση στην ανάλυση στατιστικών δεδομένων.

Προηγούμενη εμπειρία ερευνητική ή επαγγελματική σε θέματα που αφορούν χώρες που βιώνουν βίαιες συγκρούσεις (π.χ. Βαλκάνια, Ισραήλ-Παλαιστίνη, Συρία).

Η εμπειρία συμμετοχής σε διεθνείς ομάδες εργασίας ή/και η εμπειρία διαχείρισης ερευνητικών προγραμμάτων θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η γνώση δεύτερης γλώσσας (γερμανικά ή γαλλικά) θα αποτελέσει πλεονέκτημα.

ΚΑΘHΚΟΝΤΑ:

Συνεργασία με την κύρια ερευνήτρια Δρα Δήμητρα Δημητρακοπούλου για την διεξαγωγή της έρευνας, την παρακολούθηση και την υποστήριξη του προγράμματος INFOCORE στο πακέτο εργασίας “Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης” (SocialMedia), καθώς και την προώθηση των αποτελεσμάτων του έργου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα:

Καθήκοντα βοηθού ερευνητή (συλλογή βιβλιογραφίας και ερευνητικού υλικού).

Αποδελτίωση και οργάνωση βιβλιογραφικού και ερευνητικού υλικού.

Υποστήριξη στην ανάλυση ερευνητικών δεδομένων και αποτελεσμάτων.

Υποστήριξη για την προετοιμασία της σύνταξης ερευνητικών αναφορών και επιστημονικών δημοσιεύσεων και επιμέλεια κειμένων.

Προετοιμασία και συμμετοχή στις συναντήσεις της ερευνητικής ομάδας.

Υποστήριξη στις παρουσιάσεις σε συνέδρια και συμμετοχή στις εκδηλώσεις δημοσιότητας του προγράμματος.

Διαχείριση των λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα, αναγράφοντας απαραίτητα στο θέμα τον κωδικό θέσης «INFOCORE_02.15» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από:

  • γραπτά δείγματα δουλειάς των υποψηφίων (π.χ. δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, μεταπτυχιακή εργασία/διδακτορική διατριβή),
  • επιστολή που θα εξηγεί το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη ερευνητική θέση, καθώς καιτο όνομα ενός ατόμου με τo οποίο θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε για συστάσεις.