Η Δρ. Selin Nasi είναι τακτική αρθρογράφος στο PolitikYol – ένα ψηφιακό μέσο ενημέρωσης, όπου γράφει για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Γράφει επίσης για άλλες εκδόσεις, όπως το Anka Review (εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του πρακτορείου ειδήσεων Anka για αγγλόφωνους αναγνώστες) και το Yetkin Report. Παλαιότερα, εργαζόταν ως τακτική αρθρογράφος στην Hürriyet Daily News (2015-2018) και στην Şalom (2013-2018), την εβδομαδιαία εφημερίδα της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας. Έχει υπάρξει επίσης τακτική συνεργάτης στο Femfikir – μια τηλεοπτική συζήτηση αποκλειστικά με γυναίκες – που μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από το 2017 στο Medyascope TV, ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης.

Η Δρ. Nasi έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Boğaziçi το 2020 με τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την πολιτική της Τουρκίας για το Ισραήλ κατά την περίοδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μαρμαρά το 2000 και το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης το 2006, με τη διατριβή της με θέμα “Οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις στη σκιά του ψηφίσματος της 1ης Μαρτίου”. Ως προσκεκλημένη λέκτορας, συνδίδαξε το μάθημα ‘Αμερικανική Πολιτική και Εξωτερική Πολιτική’ στο Πανεπιστήμιο Kadir Has το 2018. Τα άρθρα της σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική και τη Μέση Ανατολή έχουν δημοσιευθεί από διάφορες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ankara Policy Center, το Moshe Dayan Center for Middle Eastern and African Studies, το Al Sharq Forum και το IstanPol/Friedrich Ebert Stiftung.

Επιλεγμένη δημοσίευση:

“How the Syrian War shifted the balance of power in Turkish-Israeli relations,” with Soli Özel, in Israeli-Turkish Relations in Comparative Perspective, edited by Ayşegül Sever and Orna Almog. London: Palgrave MacMillan, 2019.