Η Ivey Dyson είναι Επισκέπτρια Ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στο Ινστιτούτο Μετανάστευσης και Σπουδών Διασποράς του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό της αντικείμενο είναι η μετανάστευση, ιδίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομικοί στην καθημερινή εργασία για το άσυλο λόγω των νομικών δομών.

Η Ivey είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, όπου επικεντρώθηκε στο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απέκτησε πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι επίσης πτυχιούχος διεθνούς ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Τέλος, η Ivey είναι κάτοχος νομικής υποτροφίας με το Equal Rights Beyond Borders στη Χίο, όπου παρέχει νομική βοήθεια σε αιτούντες άσυλο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Βιάλ της ΕΕ. Το επικείμενο άρθρο της Ivey με τίτλο “Finding a Middle Ground? International Humanitarian Aid Organizations, Information Sharing, and the Pursuit of International Justice” θα δημοσιευτεί στο Human Rights Quarterly τον Αύγουστο του 2022.