Ο Αλέξανδρος Καμπούρογλου είναι Σύμβουλος Στρατηγικής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ειδικεύεται στις δια-τομεακές συνεργασίες και στην συμβουλευτική σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών.

Ήταν ειδικός σύμβουλος του Δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από το 2014 έως το 2019 και έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση της πολιτικής του Δημάρχου για στενή συνεργασία του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα. Συντόνισε τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Bloomberg Philanthropies και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και εργάστηκε για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Athens Partnership.

Ο Αλέξανδρος είχε στην ευθύνη του περισσότερα από δώδεκα μεγάλα έργα του Δήμου Αθηναίων που συν-χρηματοδοτήθηκαν με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. 30 δήμοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη ζήτησαν υποστήριξη για την αναπαραγωγή προγραμμάτων. Ο Δήμος Αθηναίων κέρδισε βραβείο 1 εκατομμύριο ευρώ και ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018 σε μεγάλο βαθμό χάρη στα προγράμματα του Athens Partnership. Με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών ευκαιριών και δυνατοτήτων της πόλης ο Αλέξανδρος δημιούργησε επίσης το Ψηφιακό Συμβούλιο του Δημάρχου στο οποίο μετείχαν οι CEO των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Accenture, Cosmote, IBM, Microsoft, Nokia και Oracle και κορυφαίους ακαδημαϊκούς πληροφορικής. Έχει προσκληθεί να παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορα διεθνή φόρουμ όπως το Bloomberg Harvard City Leadership Initiative, το Concordia και άλλα.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, παραγωγός και αρχισυντάκτης μεγάλων ελληνικών και αμερικανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των NBC News, της ΕΡΤ, του Mega Channel και του Antenna TV. Έχει επίσης ιδρύσει και διευθύνει εταιρείες παραγωγής και media, και έχει υπάρξει διευθυντής επικοινωνίας, ανάπυξης και προγραμμάτων για μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Δημόσιου Ραδιοφώνου στη Νέα Υόρκη (Hellenic Public Radio) και του Athens Information Technology Center for Excellence in Research and Education. Έχει φοιτήσει στα πανεπιστήμια Grinnell College (ΒΑ history) και Columbia University (MS journalism).