Για το πολιτικό μήνυμα που στέλνει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων o τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, που εγκαινιάστηκε παρουσία ηγετών της περιοχής,  μίλησε ο Γιώργος Χρηστίδης στο 24 TV της Βόρειας Μακεδονίας και τη δημοσιογράφο, Lepa Dzundeva.

«Το πρώτο μήνυμα είναι αυτό της στενότερης συνεργασίας των χωρών της περιοχής, λόγω των κοινών συμφερόντων τους και όπως άλλωστε υπογραμμίζουν τα γεγονότα στην Ουκρανία, η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της περιοχής είναι αναγκαιότητα» τόνισε ο Χρηστίδης.

Προσέθεσε ότι η τελετή εγκαινίασης του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη «επιβεβαιώνουν την επιλογή που έκαναν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας πριν από κάποια χρόνια. Σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η συνεργασία των δύο χωρών στην ενέργεια αν δεν είχε επιλυθεί το ονοματολογικό».

Ο Χρηστίδης περιέγραψε αναλυτικά τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη Βουλγαρία, που δεν επιτρέπει, όπως εκτιμά, καμία αισιοδοξία για επίλυση των θεμάτων της με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ, στα αγγλικά.