Η Lioncode Your IT People και ο Κόμβος Κλιματικής Αλλαγής (Climate Change Hub) διακρίθηκαν για την Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Πράσινες Συνέργειες» των Green Brand Awards 2023. Στην τελετή απονομής, που διοργανώθηκε από την Boussias Events την Τρίτη 21 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο, το βραβείο παρέλαβαν η Μαρία Λογοθέτη, πρόεδρος του Κόμβου και η Κωνσταντίνα Καρύδη, αντιπρόεδρος του Κόμβου.

Ο θεσμός των Green Brand Awards, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβραβεύει την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, που προάγουν την Green οικονομία και το Eco Living. Παράλληλα, αναδεικνύει οργανισμούς και πρωτοβουλίες, που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα και την αειφορία με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία, προσφέροντας στην κοινωνία βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Η βραβευμένη Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί ένα δυναμικό, καινοτόμο και   διαδραστικό εργαλείο που επιδιώκει να διευκολύνει την παρακολούθηση της πορείας των εθνικών στόχων για το κλίμα, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας, συμβάλλοντας συγχρόνως στη δημιουργία μιας ενημερωμένης κοινότητας που θα αναλαμβάνει δράση και πρωτοβουλίες. Η Πλατφόρμα αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεντρώνει για πρώτη φορά, σε ένα σημείο (one stop shop), δεδομένα και πληροφορίες από τους 332 δήμους της χώρας, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που αφορούν το κλίμα και το περιβάλλον. Οι φορείς και οι πολίτες που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα καταχωρούν αυτόνομα τα στοιχεία τους. Συγχρόνως, ενημερώνονται για τις εξελίξεις, πληροφορούνται για χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, αλληλοεπιδρούν και συνεργάζονται. Επίσης, μέσω της Πλατφόρμας παρέχεται τεχνογνωσία και πληροφόρηση για τις διεθνείς πρακτικές, σχετικά με την πράσινη μετάβαση και την ανθεκτικότητα.

Με την εγγραφή στην Πλατφόρμα του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής, οι πολίτες και οι οργανισμοί ενισχύουν την προσπάθεια επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης. Η εγγραφή στη διετή πιλοτική φάση λειτουργίας του Κόμβου είναι δωρεάν.