Για το τι σημαίνει ο νέος κύκλος αναταραχής στη Βόρεια Μακεδονία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε ο Ιωάννης Αρμακόλας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ιστορίες με Δράκου» με την Κατερίνα Δράκου.

Σχολιάζοντας τις «θολές» δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοτσκι, σχετικά με τη χρήση του συνταγματικού ονόματος και τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε πως σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί με συνέπεια η Συμφωνία, η Αθήνα θα αντιδράσει άμεσα.

Ο Ιωάννης Αρμακόλας ανέφερε παράλληλα πως «ακόμα και αν ο ίδιος ο Μίτσκοτσκι για κάποιο λόγο και με κάποιο τρόπο δείξει ότι πιστεύει στη Συμφωνία ή χρησιμοποιήσει τελικά το νέο όνομα, δεν θα το κάνουν οι κυβερνητικοί του εταίροι, γιατί οι ετερόκλητες ομάδες με τις οποίες επιχειρεί να συγκροτήσει κυβέρνηση είναι σκληροί εθνικιστές και δεν πρόκειται να δεχθούν τη χρήση του ονόματος. Ήδη εκείνοι που εκλέχθηκαν τώρα σε αρκετούς δήμους αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν από τη πρώτη μέρα το νέο όνομα. Επομένως θα υπάρξουν αρκετά ζητήματα στην περίπτωση που προκύψει μια τέτοια κυβέρνηση».

Εξήγησε εξάλλου τι πρεσβεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO – DPMNE, αλλά και τις σχέσεις του με ανελεύθερες δημοκρατίες στην Ευρώπη που επιθυμούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ενταξιακή διαδικασία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους, καθώς και τις επιπτώσεις της αποχώρησης Ζάεφ από την κυβέρνηση και το Σοσιαλδημοκρατικό SDSM.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ (1:05 – 1:18).