Ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ήταν καλεσμένος του Άρη Τόλιου στην εκπομπή «Η στάση των δύο» (Αθήνα 9.84).

Ο κ. Αρμακόλας μίλησε για τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ, καθώς και για τη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι δεδομένο ότι έχει βελτιωθεί το κλίμα, μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο στενότερων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και ο κοινός στόχος όλων είναι να ενισχύσουμε τη σταθερότητα στη γειτονική χώρα, να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που είναι πιο φίλα προσκείμενες προς την Ελλάδα και όλοι μαζί να ενισχύσουμε την προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι πολύ βασικό», δήλωσε ο κ. Αρμακόλας.

Ακόμη, ο κ. Αρμακόλας μίλησε με αφορμή την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στην Αίγλη του Ζαππείου, με θέμα τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.