Ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ συνομίλησε με τον Άρη Τόλιο στην εκπομπή «Η στάση των δύο» του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84.

Ο κ. Αρμακόλας μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας και ειδικότερα για την άρνηση της Γαλλίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δώσει «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και των δύο χωρών.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα των Γάλλων είναι ότι πιέζουν τη Γερμανία και άλλες χώρες για κάποια άλλα ζητήματα στο εσωτερικό της ΕΕ όπως τα ζητήματα εμβάθυνσης και επίσης η ανησυχία στο εσωτερικό της Γαλλίας για την άνοδο της άκρας Δεξιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ακούγονται και διάφορα ακόμα χαμηλόφωνα ή παρεμπιπτόντως ότι η Αλβανία είναι μουσουλμανική χώρα ή ότι η Βοσνία είναι μουσουλμανική χώρα. Αυτά είναι πραγματικά υποκρισία. Η Γαλλία από μόνη της έχει περισσότερους μουσουλμάνους από όσους έχεις η Αλβανία και το Κόσοβο μαζί. Η Γαλλία και η Γερμανία μαζί οι δύο χώρες έχουν περισσότερους μουσουλμάνους από όλους τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων, άρα δεν είναι το πρόβλημα η Αλβανία», ανέφερε ο κ. Αρμακόλας σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.