«Το καλό κλίμα, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίλυση των ανοιχτών τους ζητημάτων» τόνισε ο Μπλεντάρ Φετά σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας MCN και τον δημοσιογράφο, Andon Kello, με αφορμή τη πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στα Τίρανα.

Ο Φετά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη κοινή απόφαση των δύο πλευρών να παραπέμψουν το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι «το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει ταλανίσει αρκετά τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας θα ήταν καλό να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Αλβανίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα θέματα που αφορούν την Αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «και οι δύο πλευρές έχουν παραμελήσει πολλά από τα ζητήματα αυτά». Ωστόσο, «το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε το θέμα των συντάξεων των Αλβανών μεταναστών στη διμερή ατζέντα, αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη (στα Αλβανικά) εδώ.