Το ΕΛΙΑΜΕΠ με χαρά ανακοινώνει τις ακόλουθες προσθήκες στο ανανεωμένο Μεσογειακό του πρόγραμμα:

Δρ. Ronald Meinardus, Κύριος Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Επικεφαλής του Μεσογειακού Προγράμματος. Ο Ronald Meinardus είναι πολιτικός αναλυτής και σχολιαστής, πρώην επικεφαλής του ελληνικού ραδιοφωνικού προγράμματος της Deutsche Welle και πρώην Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία (FNF) για πολλά χρόνια.

Κλεοπάτρα Κιττή, Ειδική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, συνιδρύτρια του Μεσογειακού Προγράμματος του ΕΛΙΑΜΕΠ και Ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας για τη Μεσογειακή Ανάπτυξη (MGI).

Δρ. Fadi George Comair, Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής εφαρμοσμένης υδρολογίας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και υποδομών και Διευθυντής του Κέντρου Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Νερού και Έρευνας (EEWRC) του Ινστιτούτου Κύπρου. Ο Δρ Comair είναι Πρόεδρος του Διακυβερνητικού Υδρολογικού Προγράμματος (IHP) της UNESCO.

Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, Ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος πολλών ευρωπαϊκών και διεθνών ομάδων και δικτύων εμπειρογνωμόνων ως Πολιτικός Μηχανικός Ακτομηχανικής και εμπειρογνώμονας σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιων ζωνών, Πρέσβειρα των Ακτών της Μεσογείου του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου του Δικτύου για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Δημήτρης Μπούρης, Ερευνητής Εξωτερικού ΕΛΙΑΜΕΠ, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Αναπληρωτής Εκδότης του ακαδημαϊκού περιοδικού European Security και Επισκέπτης Καθηγητής στο College of Europe.

Το Μεσογειακό Πρόγραμμα του ΕΛΙΑΜΕΠ επιδιώκει να προάγει και να συμμετέχει στην έρευνα και το διάλογο για τις ευρωμεσογειακές πολιτικές και να φέρνει την ελληνική οπτική στις σχετικές συζητήσεις. Το πρόγραμμα παρέχει μια πλατφόρμα για διάλογο και αποτελεί φορέα υποδοχής ερευνητικών έργων και συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών κέντρων και δεξαμενών σκέψης και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου.