Την εκτίμηση ότι οι καλές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία θα συνεχιστούν ιδίως στο οικονομικό πεδίο, αλλά χωρίς ιδιαίτερη θέρμη ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο Ιωάννης Αρμακόλας μιλώντας σε σχετικό ρεπορτάζ της Lepa Djundeva, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διακυμάνσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε με υπονόμευση της Συμφωνίας, αλλά δεν επέδειξε και ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την εφαρμογή της. Αναμένω ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχιστούν οι καλές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, ιδίως στο οικονομικό πεδίο, αλλά χωρίς πολύ ενθουσιασμό, όσον αφορά στην οικοδόμηση ισχυρής πολιτικής συνεργασίας. Μπορεί να δούμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, μετά από 3 χρόνια αναμονής, θα προβεί στην κύρωση των τριών Μνημονίων στη Βουλή, γεγονός που θα αποτελέσει ένδειξη ότι κάτι κινείται προς τα εμπρός, ωστόσο δεν αναμένω μεγάλη πρόοδο ή θερμές σχέσεις», ανέφερε.

Όσον αφορά τις αλλαγές στην οδική σήμανση, ο Iωάννης Αρμακόλας τόνισε ότι, παρότι μπορούν να ασκηθούν πιέσεις, αυτό είναι ένα θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα των τοπικών αρχών. Εξάλλου επεσήμανε ότι χάθηκε τελικά η ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ, στα αγγλικά.