«Αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικό ως εύρημα και είναι αρκετά νέο και θεωρώ θετικό σχετικά με το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι ότι πλέον το ποσοστό των ερωτώμενων στην Ελλάδα που θεωρούν επωφελή τη Συμφωνία των Πρεσπών ισοδυναμεί με το ποσοστό εκείνων που τη θεωρούν επιζήμια. Πιο συγκεκριμένα, τόσο το ποσοστό εκείνων που βλέπουν λίγα ή καθόλου οφέλη από τη συμφωνία, όσο και το ποσοστό όσων βλέπουν κάποια ή πολλά οφέλη είναι 35,5%. Σε προηγούμενη έρευνα ήταν αισθητά πολύ περισσότεροι αυτοί που θεωρούσαν τη Συμφωνία μόνο επιζήμια και όχι επωφελή, ενώ παρόμοια είναι τα ευρήματα και στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης DION o I. Αρμακόλας, σχολιάζοντας τα ευρήματα της τρίτης κατά σειρά πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης για το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Ι. Αρμακόλας, παράλληλα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στην Ελλάδα πλέον οι 6 στους 10 ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Συμφωνία ήταν ένας «αναγκαίος συμβιβασμός». «Το στοιχείο αυτό θεωρώ ότι για το μέλλον της Συμφωνίας αποτελεί ένα πολύ θετικό εύρημα πάνω στο οποίο θα μπορούσε να ”χτίσει” η σημερινή κυβέρνηση για να εργαστεί περισσότερο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ, και χρηματοδοτήθηκε από το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS).

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ