Το ΕΛΙΑΜΕΠ (Παρατηρητήριο Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Οικονομίας) ετοιμάζει κάθε Παρασκευή μία σύνοψη των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στο μέτωπο του κορωνοϊού. Στο 10ο  Δελτίο θα διαβάσετε:

  • Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας θα πλήξουν περισσότερο τους νέους, οι οποίοι δηλώνουν απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό και οικονομικό τους μέλλον.
  • 400.000 έως 790.000 πρόωρους θανάτους προκαλεί στην ΕΕ η ατμοσφαιρική ρύπανση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις γεωργικές εκπομπές, καθιστώντας τον πληθυσμό ιδιαίτερα ευάλωτο στον κορωνοϊό.
  • Η Ευρώπη σχεδιάζει τη στρατηγική της αυτονομία για να προστατευθεί  από την αυξανόμενη επιθετικότητα της Κίνας και από τις  επιθέσεις των ΗΠΑ με τη μορφή δασμών και κυρώσεων.
  • Η πανδημία αποκάλυψε την εξάρτηση των οικονομιών της ΕΕ από τους μετανάστες, Ευρωπαίους ή μη. Aυξάνονται οι εκκλήσεις για ρύθμιση του καθεστώτος των μεταναστών που ήδη βρίσκονται στην ΕΕ.
  • Ανοίγει η συζήτηση για επιλεκτική διαγραφή χρεών των αναπτυσσόμενων οικονομιών που θα βρεθούν σε δυσμενή κατάσταση γιατί η κρίση του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων χρέους τους , τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Μπορείτε να διαβάσετε το 10ο Newsletter εδώ

Κάθε Παρασκευή, και όσο διαρκεί η κρίση του covid-19, το νέο Δελτίο θα αναρτάται στο www.eliamep.gr και θα αποστέλεται στον κατάλογο παραληπτών του ΕΛΙΑΜΕΠ.