Χαμηλή συμμετοχή, πολιτική αδιαφορία, έλλειψη εμπιστοσύνης και άνοδος του φιλορωσικού κόμματος είναι μερικά από τα σημαντικότερα συμπεράσματα των Βουλγαρικών εκλογών της 2ας Οκτωβρίου όπως ανέφερε ο Γιώργος Χρηστίδης σε συνέντευξη του στην Κατερίνα Νικολοπούλου.

«Όταν δεν υπάρχει συμμετοχή πάνω από το 50%, εγείρονται σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα» τόνισε ο Γιώργος  Χρηστίδης για την αποχή των πολιτών ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μία πόλωση για την στάση της χώρας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα ανέλυσε πιθανά σενάρια συνεργασίας του πρώτου κόμματος GERB (24,5%) με τα υπόλοιπα κόμματα καθώς και την πίεση που ασκείται στον Boyko Borissοv να αποσυρθεί από την πολιτική, έχοντας υπάρξει ξανά πρωθυπουργός στο παρελθόν.

Τέλος ο Γιώργος Χρηστίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή κατάσταση της χώρας και το τι αναμένεται να φέρει η νέα κυβέρνηση. «Η Ευρώπη δεν νομίζω να έχει να φοβάται τίποτα από το τι είδους κυβέρνηση θα σχηματιστεί διότι σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν ο Borissov σχηματίσει κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή θα έχει φιλοευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό προσανατολισμό»

Διαβάστε την συνέντευξη εδώ.