Μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας κοινής γνώμης του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του ΠΑΜAΚ για το όνομα της ΠΓΔΜ και άλλα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής παρουσιάστηκαν στις 11 Απριλίου 2018 από το δελτίο ειδήσεων του TV100 (South-East Europe Programme Eliamep). Γίνεται επίσης αναφορά σε αντίστοιχη έρευνα του think tank των Σκοπίων Eurothink.

“Aυξάνεται ολοένα και περισσότερο το ποσοστό των Ελλήνων που τάσσεται κατά μιας συμβιβαστικής λύσης που θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων, δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Πάνω από τους μισούς Έλληνες θεωρούν ως νούμερο 1 απειλή για τη χώρα μας τη γειτονική Τουρκία, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση στα Σκόπια, εμφανίζεται εξαιρετικά δημοφιλής στην σκοπιανή κοινή γνώμη, λογω και της προκλητικής τακτικής της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας”.

Τηλεφωνική επικοινωνία: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ (Υπεύθυνος Προγράμματος Ευρώπης ΕΛΙΑΜΕΠ-Επίκουρος καθηγητής Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ)