Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με την υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, διοργανώνει την Τετάρτη – 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, τη θεματική συζήτηση:

«Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια: Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ελληνική αμυντική πολιτική»

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, δίνοντας έμφαση στην προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας από την Ε.Ε. και στους στόχους που αναδείχτηκαν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα και την εθνική αμυντική πολιτική σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ας Μιλήσουμε για την Ασφάλεια», το οποίο υποστηρίζει η Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ. Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία δυνατοτήτων διαλόγου με επαγγελματίες που έχουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και στην εφαρμογή των πολιτικών για την ασφάλεια και την άμυνα.

Πρόγραμμα της ημερίδας:

Χαιρετισμός Διοικητή 1ης Στρατιάς

Συζήτηση:

Γεώργιος Κακλίκης, Πρέσβης επί Τιμή
Χρήστος Κόλλιας, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ
Δρ Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γεώργιος Τράντας

Θα ενημερώσουμε σύντομα σχετικά με την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής της συζήτησης.