Tο Robert Schuman Center for Advanced Studies του European University Institute και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) συνδιοργάνωσαν  ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος MEDIVA. Η εκδήλωση με τίτλο ‘Αξιολογώντας το ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στο να αποτυπώσουν την πολυπολιτισμικότητα της ελληνικής κοινωνίας και να προωθήσουν την ένταξη των μεταναστών’ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 18).

Το ερευνητικό πρόγραμμα MEDIVA (ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ) έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των ΜΜΕ να αποτυπώνουν την πολιτισμική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το πρόγραμμα επιδιώκει, ταυτόχρονα, την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών σε μια εποχή που οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής και ένταξης δοκιμάζονται από την οξεία οικονομική κρίση (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος).

Το πρόγραμμα MEDIVA συντονίζε το Robert Schuman Centre for Advanced Studies, και η Καθηγήτρια Άννα Τριανταφυλλίδου.

Η ημερίδα του Προγράμματος MEDIVA στην Αθήνα παρουσίασε τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας αναφορικά με το εάν και κατά πόσο τα υπό εξέταση Ελληνικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικά μέσα, ειδησεογραφικές διαδικτυακές πύλες) αντανακλούν τη διαφορετικότητα και προωθούν την ένταξη των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.
Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική εφαρμογή των Δεικτών Αξιολόγησης του MEDIVA εφαρμόστηκε στις εφημερίες Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Πρώτο Θέμα, στα τηλεοπτικά κανάλια, MEGA και ΝΕΤ και στον ειδησεογραφικό ιστοχώρο in.gr. Στην ημερίδα αυτή παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και συζητήσαμε με δημοσιογράφους. Για το πρόγραμμα της ημερίδας πιέστε εδώ