DSC00447«Μετάβαση σε μια πράσινη Ελλάδα ]2010-2020[» είναι το θέμα της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΚΕΠΕΚ) και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωφ. Συγγρού 136.

Στο διαδικτυακό διάλογο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και του επιχειρηματικού κλάδου με ειδική γνώση σε συγκεκριμένες θεματικές της πράσινης ανάπτυξης υποβάλλοντας εφαρμόσιμες προτάσεις πολιτικής ο καθένας στον τομέα του. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν αφενός η γόνιμη παράθεση και ανταλλαγή θέσεων πάνω στα εξειδικευμένα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης, αφετέρου η ανάδειξη εύχρηστων και αποτελεσματικών εργαλείων και νέων προτάσεων πολιτικής.

Ένας ομιλητής από κάθε κατηγορία του δημόσιου διαλόγου ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας στην Ελλάδα στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, καθώς και τη δυνατότητα συνεισφοράς του στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθησε συζήτηση για τις  προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι: Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Σύμβουλος Επικρατείας, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τ. Υπουργός Οικονομικών και τ. Επίτροπος Ε.Ε. και Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής ΕΚεΠΕΚ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ