Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), προγραμματίζει τη διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο: «Ο Πόλεμος στην Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν από τις 19 Οκτωβρίου 2022 έως τις 23 Νοεμβρίου 2022, και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 17:00-19:00. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Zoom», με την ακόλουθη διάρθρωση:

  • 19 Οκτωβρίου : Πως οι κρίσεις διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εισηγητής: Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΛΙΑΜΕΠ / Καθηγητής, Sciences Po, Παρίσι / Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • 26 Οκτωβρίου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία

Εισηγητής: Καθηγ. Γιώργος Παγουλάτος, Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ / Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • 2 Νοεμβρίου: Η κρίση της Ουκρανίας ως καταλύτης εξελίξεων στη διαδικασία αμυντικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκή Ένωση

Εισηγητής: Σπύρος Μπλαβούκος, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη, ΕΛΙΑΜΕΠ / Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • 9 Νοεμβρίου: Διαχείριση της νέας μεταναστευτικής ανάγκης από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο δρόμος προς την Ένταξη

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Βοηθός Ερευνητής, Πρόγραμμα Μετανάστευσης, ΕΛΙΑΜΕΠ.

  • 16 Νοεμβρίου: Η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εισηγήτρια: Μαρίκα Καραγιάννη, Επιστημονική Συνεργάτιδα, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ειδική Επιστήμων για την Ενέργεια / Διδάσκουσα, Παν/μιο Πελοποννήσου και Διεθνές Παν/μιο Ελλάδος.

  • 23 Νοεμβρίου

1ο μέρος: Παραπληροφόρηση και πόλεμος της Ουκρανία: η Ευρωπαϊκή προσέγγιση.

Εισηγήτρια: Κλημεντίνη Διακομανώλη, Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2ο μέρος: Εισαγωγή στην πρωτοβουλία «Γωνιά Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις πρωτοβουλίες του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής για τους εκπαιδευτικούς.

Στόχος αυτής της δράσης είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης των εκπαιδευτικών όσον αφορά την ιστορία και τους θεσμούς της ΕΕ, τον τρόπο λειτουργίας και τις πολιτικές της, αλλά και τη σχέση Ελλάδας-ΕΕ.

Γλώσσα εργασίας:  Ελληνική

Η συμμετοχή στα σεμινάρια προϋποθέτει υποχρεωτική παρακολούθηση με ανοιχτές κάμερες καθ΄όλη τη διάρκεια των εισηγήσεων.

Θα δοθούν πιστοποιητικά  παρακολούθησης σε όσους/ες παρακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε από τα έξι σεμινάρια, και διατήρησαν τις κάμερες ανοιχτές.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 10 Οκτωβρίου 2022

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής:

Τζίνα Αποστολάκη, e-mail: [email protected], τηλ. 210 7257 112, Fax: 210 7257 114

Οι οργανωτές  ενδέχεται να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ορισμένων σεμιναρίων αν χρειαστεί.

* Το ΕΛΙΑΜΕΠ ακολουθεί διαδικασίες που είναι εναρμονισμένες με τη νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔ 679/2016), την οποία το προσωπικό του ΕΛΙΑΜΕΠ τηρεί αυστηρά κατά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.eliamep.gr/terms-of-use-privacy-policy/.