Tο ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποίησε την 1η Διαβούλευση Πολιτών στo πλαίσιo του ερευνητικού έργου “Moving EuropE Together (MEET): από τις κατά τόπους διαβουλεύσεις πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης”. Στη διαβούλευση συμμετείχαν 25 πολίτες οι οποίοι, με την καθοδήγηση ερευνητών, κλήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την Πράσινη Μετάβαση, το Διεθνή ρόλο της ΕΕ στην παγκόσμια περιβαλλοντική διακυβέρνηση και τη Διάδραση πράσινης οικονομίας και ψηφιακής οικονομίας. Το παρόν έδωσε και ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος συνομίλησε με τους πολίτες, πρoσέφερε ουσιαστικές πληροφορίες για τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη των στόχων κατά της κλιματικής αλλαγής και άκουσε τις προτάσεις των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της διαβούλευσης.

Σκοπός της διαβούλευσης ήταν ο σχηματισμός προτάσεων γύρω από την περιβαλλοντική κρίση και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναχαίτηση της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης, οι πολίτες κατέληξαν σε κοινά συμπεράσματα, αιτήματα και προτάσεις που καταγράφηκαν. Τα κύρια αποτελέσματα της διαβούλευσης θα συνοψιστούν σε εθνικές εκθέσεις, τα βασικά πορίσματα των οποίων θα τροφοδοτήσουν την τελική έκθεση του έργου. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο τελικό δημόσιο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.