Το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα MEET, μια πρωτοβουλία ενός δικτύου οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε 8 κράτη μέλη της ΕΕ, υπό τον συντονισμό του European Policy Centre (EPC). Κεντρικός στόχος είναι η προώθηση της άμεσης και δημοκρατικής διάδρασης μεταξύ μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης (CoFoE). Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει διοργανώσει δύο διαβουλεύσεις πολιτών, τα ευρήματα των οποίων παρουσίασε στην διάρκεια της δημόσιας συζήτησης ο Σπύρος Μπλαβούκος, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μπουρνούς και ο Γιώργος Παγουλάτος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Εθνικός Εκπρόσωπος και Μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Τη συζήτηση συντόνισε η Ανδριάνα Μαγγανιά, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολίτες που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις, υπεύθυνοι χάραξης εθνικών και περιφερειακών πολιτικών, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωση είναι διαθέσιμο εδώ.