annaΤο νέο βιβλίο: The Greek Crisis and European Modernity που επιμελούνται η Καθηγήτρια Άννα Τριανταφυλλίδου, η Δρ. Ρουμπίνη Γρώπα και η κ. Χαρά Κούκη, είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Palgrave Macmillan. Στο βιβλίο συνεισφέρει και ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, με το κεφάλαιο: ‘International Bubbles, European Currency Union, and National Failures: The Case of Greece and the Euro Crisis’. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί, επίσης,  στα ελληνικά με τίτλο: Ελληνική Κρίση και Ευρωπαϊκή Νεωτερικότητα  από τις εκδόσεις Κριτική.

«Στην αγοραία αντιπαράθεση συνθημάτων και ανέξοδων χαρακτηρισμών, ο συλλογικός αυτός τόμος ευνοεί τα επιχειρήματα και τον  ανταγωνισμό των ιδεών. Προωθεί έτσι τις αποχρώσεις και, κάπου κάπου, δίνει και πρακτικές απαντήσεις στα «βασικά». Δεν είναι λίγο!»

Ν. Κ. Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Ποια είναι η σχέση κρίσης και νεωτερικότητας; Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι καρπός μιας «ανολοκλήρωτης» νεωτερικότητας και ενός πολιτισμικού «δυϊσμού» από τα οποία «πάσχει» η χώρα; Ή μήπως είναι φαινόμενα της ίδιας της κρίσης της νεωτερικότητας; Ο διάλογος που επιχειρεί το βιβλίο τούτο είναι μια δοκιμασία της σχέσης μεταξύ λόγου και εξουσίας»

Αντώνης Λιάκος, Kαθηγητής Νεότερης Iστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών