Αυτό τo κείμενο πολιτικής αναλύει τις πολιτικές υγείας της Κίνας πριν και μετά το ξέσπασμα του COVID-19. Εστιάζει στα λάθη των τοπικών αρχών της πόλης Ουχάν και σκιαγραφεί την ακόλουθη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης για να σταματήσει τη μετάδοση του ιού και να μοιραστεί πρακτικές. Παρουσιάζει, επίσης, τα διαφορετικά αφηγήματα Κίνας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιγραφή της πανδημίας και θεωρεί την πολυμέρεια κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων. Προσπαθεί, έτσι, να διερευνήσει κατά πόσο οι σινοευρωπαϊκές σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας.

  • Στις τοπικές αρχές της Ουχάν μπορεί να ασκηθεί κριτική για την μη έγκαιρη παροχή πληροφοριών σχετικά με τον ιό και για την καθυστέρηση στην επιβολή απαγόρευσης εξόδου πολιτών από την πόλη . Ωστόσο, τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στη συνέχεια από την κινεζική κυβέρνηση ήταν αποτελεσματικά και η εμπειρία ιδιαίτερα χρήσιμη για άλλες χώρες.
  • Ο σινοαμερικανικός ανταγωνισμός επισκιάζει την ανάγκη βαθύτερης διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του COVID-19.
  • Η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησαν να διαμορφώσουν αφηγήματα για το COVID-19 από τη δική τους οπτική γωνία.
  • Η αδιαφορία της κυβέρνησης Τραμπ για την πολυμέρεια δημιουργεί ευκαιρίες για νέες συνέργειες μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διακυβέρνηση της υγείας.
  • Η ανάπτυξη του Δρόμου του Μεταξιού για την Υγεία έχει ξεκινήσει πολύ πριν από το ξέσπασμα της επιδημία και πλέον έρχεται περισσότερο στην επικαιρότητα.
  • Το τοπίο μετά την πανδημία μπορεί να κρύβει κινδύνους αλλά και ευκαιρίες για την Κίνα.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της μελέτης (στα αγγλικά) εδώ.