Ο Εκρέμ Έντυ Γκιουζέλντερε είναι πολιτικός επιστήμονας από το Μόναχο. Από το 2018 εργάζεται στο Βερολίνο ως υπεύθυνος έργου του Προγράμματος Τουρκίας του Ιδρύματος Berghof στο τμήμα «Υποστήριξη Περιφερειακής Ειρήνης». Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (2017) από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με διατριβή για τις σχέσεις Τουρκίας-Βραζιλίας στο πλαίσιο των αναδυόμενων δυνάμεων. Από το 2005 έως το 2018 εργάστηκε στην Κωνσταντινούπολη για το γερμανικό πολιτικό ίδρυμα Heinrich Böll, το think tank European Stability Initiative και ως δημοσιογράφος και σύμβουλος. Πριν μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη, εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και σε γραφείο επικοινωνίας στη Ρώμη. Ο Δρ. Γκιουζέλντερε ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (2000) και το πτυχίο «Euromasters» σε πανεπιστήμια στο Bath, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη (2001).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, π.χ. το κουρδικό ζήτημα, τις μειονότητες, την κομματική πολιτική, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ ή την περιφερειακή θέση της Τουρκίας, την συζήτηση για τις αναδυόμενες δυνάμεις με ιδιαίτερη έμφαση στη Βραζιλία και την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ. Μερικά από τα κείμενά του μπορούν επίσης να βρεθούν στην προσωπική του σελίδα (www.guzeldere.eu).

Επιλεγμένες εκδόσεις:

“Brazil-Turkey Two Emerging Powers Intensify Relations” (Μάϊος 2018) http://funag.gov.br/loja/index.php?route=product/product&product_id=938