Για τις προοπτικές του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Ιωάννης Αρμακόλας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Οπτική Γωνία».

«Όσο συζητάνε οι δύο πλευρές είναι θετικό» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, υπενθύμισε ότι πριν από 30 χρόνια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία γίνονταν επί τρία χρόνια γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των ισχυρών στρατιωτικά Σέρβων και των ανίσχυρων στρατιωτικά Βοσνίων και οι οποίες δεν κατέληγαν πουθενά.

«Το ότι γίνονται διαπραγματεύσεις δεν σημαίνει ότι θα δούμε φως στο τούνελ. Είναι σημαντικό ότι γίνονται, αλλά δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσουν και κάπου. Συνήθως στις διεθνείς σχέσεις και στην ανάλυση συγκρούσεων λέμε ότι οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε μια συμφωνία, όταν έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου έχουν τρωθεί οι δύο πλευρές σε τέτοιο βαθμό, ώστε η ειρήνη θα φαίνεται ως μια πιο συμφέρουσα επιλογή από τον πόλεμο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται εκεί, στο πεδίο της μάχης. Αλλά από την άλλη, δεν βλέπουμε και μια εύκολη στρατιωτική διέξοδο. Επομένως, όλα είναι ανοιχτά», τόνισε ο Ι. Αρμακόλας.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ, μετά το 6:47.