Ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ήταν καλεσμένος της Εύας Μπούρα στην εκπομπή “EUROPE” της ΕΡΤ1. Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν επίσης οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας και Δημήτρης Χαραλάμπης.

Τα τριάντα χρόνια της πτώσης του Βερολίνου, που σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, η σημερινή αβεβαιότητα με επιστροφή του λαϊκισμού, της ακροδεξιάς, το θολό τοπίο για το Brexit και οι επιπτώσεις του Γαλλικού ΒΕΤΟ, για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας, για την Ε.E. και κυρίως για τη χώρα μας, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή.

Ειδικότερα, ο κ. Αρμακόλας μίλησε για τις εξελίξεις μετά το γαλλικό βέτο για διεύρυνση της ένωσης προς Σκόπια και Τίρανα και για τους λόγους που ο Μακρόν οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής για την Ε.Ε. και πόσο επηρεάζει την Ελλάδα, όπως και για τον αν υπάρχει «plan Β» για την ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. Τέλος, αναφέρθηκε στα Δυτικά Βαλκάνια και πώς θα προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ με τα υπόλοιπα κράτη των Δ. Βαλκανίων.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.