Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, Δημήτρης Κατσίκας, παραχώρησε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard στα πλαίσια σχετικού άρθρου για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019 στην Ελλάδα.

Ο κ. Κατσίκας σχολιάσε μεταξύ άλλων: «Όταν δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 επαγγελλόταν ότι θα φέρει την πολιτική αλλαγή, μια κάθαρση, μια απομάκρυνση από τις παλιές πρακτικές».

Σημείωσε πως η προσέλευση στις κάλπες θα είναι στοιχείο αποφασιστικής σημασίας, χωρίς να είναι βέβαιο το κατά πόσο θα επηρεαστεί από το γεγόνός ότι οι εκλογές λαμβάνουν χώρα εν μέσω θερινών διακοπών. Η ουσία της εκλογικής μάχης αυτή τη φορά βρίσκεται στη μεσαία τάξη που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τα μέτρα λιτότητας της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η τωρινή κυβέρνηση συνέχισε αυτή την πολιτική αντίθετα από τις προεκλογικές της υποσχέσεις» εξήγησε ο κ. Κατσίκας σχετικά με τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος καθώς δεν αυξήθηκαν μόνον οι φόροι αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες αναφορικά με το ζήτημα της Β. Μακεδονίας, ο κ. Κατσίκας θεωρεί πως η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά θα παρακολουθείται στενότερα η εφαρμογή της.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο στα γερμανικά εδώ.