Στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η Ευρώπη, όπως είναι η άνοδος των λαϊκιστικών δυνάμεων και ο συσχετισμός δυνάμεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, προσκεκλημένος στην εκπομπή του Καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, “Ω τι κόσμος Μπαμπά!”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές, ο κ. Παγουλάτος ανέφερε ότι “οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές ναι μεν αναμένεται να έχουν μία σημαντική παρουσία” εξέφρασε όμως την πεποίθησή του ότι “η ενισχυμένη παρουσία τους δεν θα είναι ικανή να αλλάξει την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα παραμείνει φιλοευρωπαϊκό”, κυρίως γιατί οι λαϊκιστές είναι δύσκολο να συνασπιστούν και να οργανωθούν σε μία ομάδα.

Στο ερώτημα, δε, “αν σήμερα είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα“, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ υπογράμμισε: “Νομίζω πως έχουμε υποχρέωση να είμαστε αισιόδοξοι όσοι μετέχουμε στον δημόσιο διάλογο και να συμβάλλουμε σε ένα πιο θετικό κλίμα”. Και κατέληξε: “Πιστεύω ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πολιτικό περιβάλλον. Υπάρχουν οι χαμένες ευκαιρίες και το τεράστιο κόστος για τη χώρα. Οδηγούμαστε όμως σε μία κανονικοποίηση, αλλά έχουμε ακόμα τα απομεινάρια του λαϊκισμού της προηγούμενης περιόδου”.

Δείτε την εκπομπή εδώ.