Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, ο Πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Μοσχόπουλος και η Αλεξάνδρα Βουδούρη, Διπλωματική Συντάκτρια στον Αθήνα 9,84 και στο Macropolis.gr, ενημέρωσαν σε ειδική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τη Democracy in Europe Organisation (DEO) και το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τα μέλη του οργανισμού Democracy in Europe Organisation (DEO) σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Λάμπρος Κοντογεώργος, βοηθός επικοινωνίας του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δίνοντας πληροφορίες για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις της Αντιπροσωπείας.

Στη συνέχεια, η κα Βουδούρη μίλησε για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ειδική αναφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών και στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία.

Ο κύριος Μοσχόπουλος μίλησε για τις σχέσεις ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία και γενικότερα για την πολιτική της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή, εκφράζοντας αισιοδοξία για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκ νέου συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέχεια οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.