Νομική Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), και «Σκηνοθεσία» στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Eίναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη «Στρατιωτική Ιστορία» από το Πανεπιστήμιο του York στη Μ. Βρετανία και δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, το ένα από το Πανεπιστήμιο του Birminghamκαι το άλλο από το Πάντειο μεΕιδίκευση: «Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπτυσσόμενες  Χώρες»  που συν-διοργάνωσε  η  Β΄ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet του Παντείου Πανεπιστημίου και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).

Είναι μέλος πολλών ερευνητικών κέντρων της Ελλάδος (ΕΛΙΑΜΕΠ, ΕΛΙΣΜΕ-Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κλπ) και του εξωτερικού (IISS) και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τις διμερείς ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τα Βαλκανικά ζητήματα και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική & Πολιτική Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ) της ΕΕ, καθώς και την Κοινή [Ευρωπαϊκή] Πολιτική Ασφάλειας & Αμυνας (ΚΠΑΑ).

Eργάζεται ως Εμπειρογνώμων-Πρεσβευτής Σύμβουλος Β’ με αντικείμενο την «Ευρωπαϊκή Ένωση & την Ευρωπαϊκή Πολιτική ‘Αμυνας» στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών & είναι Eρευνητικός Συνεργάτης-Εταίρος του ΕΛΙΑΜΕΠ από το 1996 και εντεύθεν.

Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχε στη σύνταξη και συγγραφή του διμηνιαίου, αγγλόφωνου ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο ‘Middle East Mediterranean’, ενώ μέχρι και το τέλος του 2013 επιμελείτο τη στήλη «Διεθνείς Θεσμοί και Ελλάδα» του ιστολογίου (blog) του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, επιμελήθηκε την στήλη «Το ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία» της ιστοσελίδας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Από το Δεκέμβριο του 2015 διετέλεσε συν-συντονιστής της ιστοσελίδας του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα το Παλαιστινιακό/Μεσανατολικό.

Από το 2010, ταυτόχρονα με την κύρια απασχόλησή του ως εμπειρογνώμων στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, είναι Ερευνητικός Εταίρος-Συνεργάτης του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και από το 2000του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ-πρώην ΕΛΕΣΜΕ).