Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα Κρίση και Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις. Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η δημοσίευση της έκθεσης με τίτλο «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα κατά τη Διάρκεια της Κρίσης: 2010-2014. Επισκόπηση, Αποτίμηση και Προτάσεις Πολιτικής». Την έκθεση εκπόνησε για λογαριασμό του ΕΛΙΑΜΕΠ το Παρατηρητήριο για την Κρίση, μετά από ανάθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ την συζήτηση προλόγισε και συντόνισε ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Λουκάς Τσούκαλης. Ο Δημήτρης Κατσίκας (επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για την Κρίση και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), ως συντονιστής της έρευνας, παρουσίασε τα βασικά ευρήματα της Έκθεσης. Στη συζήτηση συμμετείχε ο καθηγητής Jean Pisani-Ferry (Sciences Po, Paris/Hertie School, Berlin/EUI, Florence), ο οποίος σχολίασε τα ευρήματα της Έκθεσης, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο η ευρωζώνη όσο και η παγκόσμια οικονομία.

Συγγραφείς της Έκθεσης είναι οι Δημήτρης Κατσίκας (συντονιστής), Μαριάνθη Αναστασάτου, Ελισάβετ Νίτση, Αθανάσιος Πετραλιάς και Κυριάκος Φιλίνης. Μπορείτε να διαβάσετε την Έκθεση εδώ