Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την Ελληνική Κρίση: Απαντήσεις σε Καίρια Ερωτήματα για το Κράτος, την Οικονομία και την Ευρώπη».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

Για το βιβλίο συζήτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, η Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Λουρή και ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Τσακλόγλου.  Συντονιστής ήταν ο Καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης.  Η συζήτηση είχε ως επίκεντρο τα καίρια ερωτήματα που εξετάζονται στο βιβλίο και έχουν απασχολήσει το δημόσιο διάλογο στα χρόνια της κρίσης, όπως τη σχέση μεταξύ φορολογίας και ανάπτυξης, τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το μείγμα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης καθώς και ο ρόλος των πολιτικών ελίτ στη διαχείριση της κρίσης. Στη συζήτηση εξετάστηκαν ακόμη και οι προκλήσεις και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά την «εποχή των μνημονίων». Στο τέλος της συζήτησης, το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στο πάνελ των ομιλητών.

Το βιβλίο, σε επιστημονική επιμέλεια των Δημήτρη ΚατσίκαΚυριάκου Φιλίνη και Μαριάνθης Αναστασάτου, κυκλοφορεί απ’τις εκδόσεις Παπαζήση.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση.