Στις 2 Ιουνίου, το Center on the United States and Europe (CUSE) του Brookings και το Heinrich Böll Foundation φιλοξένησε εμπειρογνώμονες και ανώτατους αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού για το Ετήσιο Συνέδριο CUSE 2010, με θέμα Από τη Συνθήκη της Λισαβόνας στην Κρίση της Ευρωζώνης: Ένα νέο ξεκίνημα ή η αποσύνθεση της Ευρώπης;’. O Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, συμμετείχε στο τρίτο πάνελ με θέμα ‘Το τέλος της Ευρώπης; Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν οι Ralf Fuecks, Πρόεδρος, Heinrich Böll Foundation, Andrew Moravcsik, Καθηγητής και Διευθυντής, Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πανεπιστήμιο Princeton, Scheherazade Rehman, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του EU Research Center, Πανεπιστήμιο George Washington. Τη συζήτηση διηύθυνε ο Justin Vaïsse, Συνεργάτης και Διευθυντής Έρευνας του Center on the United States and Europe.

Το συνέδριο έλαβε χώρα την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 (9:30πμ-3:00μμ, τοπική ώρα) στο Brookings Institution, Ουάσιγκτον, DC και περιελάμβανε τρία πάνελς: 1) Το ξεκίνημα της Ευρώπης; Διατλαντικές σχέσεις στην εποχή μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας, 2) Τα σύνορα της Ευρώπης; Αντιμετωπίζοντας μη ενσωματωμένους γείτονες, 3) Το τέλος της Ευρώπης; Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.