Το Policy Network, το Iνστιτούτο Ιguladad και η κυβέρνηση της Χιλής οργάνωσαν την Διεθνή Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009. Η Διάσκεψη προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από όλο το κόσμο και συγκέντρωσε πάνω από 300 κορυφαίους πολιτικούς, έμπειρους διαμορφωτές πολιτικής, συμβούλους κυβερνήσεων και εμπειρογνώμονες οι οποίοι συζήτησαν για το μέλλον της προοδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο των τρεχουσών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Gordon Brown, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luis Inacio Lula da Silva, η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Γιώργος Παπανδρέου. Ο Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του Συμβουλίου του Policy Network, συμμετείχε στο γεγονός.
Η Διάσκεψη λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγες μέρες πριν την Σύνοδο του G20 στο Λονδίνο, με σκοπό να παρέχει στις κυβερνήσεις και στα πολιτικά κόμματα μία πλατφόρμα διαμόρφωσης ιδεών σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που έθεσε η χρηματοπιστωτική κρίση.