Σε ημερίδα με θέμα: “Youth and Cultural Diplomacy: Kosovar Students in Thessaloniki” θα συμμετέχουν ο Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Παναγιώτης Πασχαλίδης, Ερευνητής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα, διοργανώνεται από το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield (The International Faculty of the University of Sheffield, City College) και από το EuroBalkan Youth Forum, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 και ώρα 18.00 στο auditorium του Πανεπιστημίου (Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Αρμακόλας θα συντονίσει τις συζητήσεις περί προκλήσεων και στερεοτύπων γύρω από τους Κοσσοβάρους στην Ελλάδας (Kosovars in Greece: Challenging Stereotypes), ενώ ο κ. Πασχαλίδης θα εξετάσει τον τρόπο που παρουσιάζονται τα Δυτικά  Βαλκάνια στα ελληνικά media, αλλά και τον ρόλο της κοινωνίας πολιτών στην αλλαγή αυτής της εικόνας (‘Greece and the Western Balkans: Media representations and the potential role of the civil society in changing the narrative’).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε, στα αγγλικά, εδώ.