Ο Ιωάννης Αρμακόλας συμμετείχε στην υβριδική εκδήλωση, που διοργάνωσε στις 4 Απριλίου, το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) με αφορμή τη δημοσίευση έκθεσης για την «Εμπορική διασύνδεση Ελλάδας –Βορείας Μακεδονίας: Η Συμφωνία των Πρεσπών σε συνάρτηση με τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες».

Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι για τα εκκρεμή ζητήματα – όπως αυτό των εμπορικών σημάτων – της Συμφωνίας των Πρεσπών χρειάζεται συνεργατικότητα και εποικοδομητική διάθεση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η ίδια η Συνθήκη προσφέρει «θετική ατζέντα», που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί κατάλληλα και λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης κυρίως εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

«Μπορούμε να βλέπουμε πάντα τη δική μας πλευρά σε ό,τι αφορά την νομική κυρίως επίλυση τέτοιων ζητημάτων για τον επιχειρηματικό κόσμο στη προκειμένη περίπτωση, αλλά συγχρόνως δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Αλλά, η Συμφωνία προσφέρει σημαντικές στρατηγικές εθνικού συμφέροντος και πολλαπλά εργαλεία επίλυσης τέτοιων ζητημάτων » είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Αρμακόλας. «Το σημαντικότερο που χάνεται από τη Συμφωνία έως σήμερα είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινωνιών», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=igIvFw3HyFk