Στις 29 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο Βελιγράδι η διακρατική συνάντηση των εταίρων του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος PAVE. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων των ερευνών που οι ομάδες εργασίας του έργου διεξήγαγαν στην Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όλες οι ερευνητικές ομάδες παρουσίασαν βασικά εμπειρικά ευρήματα και σχετικές εννοιολογικές επιπτώσεις σε σχέση με τους δύο βασικούς άξονες του έργου PAVE: την ευαλωτότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών στον βίαιο εξτρεμισμό.

Η ομάδα εργασίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, εκπροσωπούμενη από τους Ιωάννη Αρμακόλα και Μπλεντάρ Φετά, έκανε εκτενή παρουσίαση των προκαταρκτικών ευρημάτων της έρευνας πεδίου που οι ερευνητές της ομάδας πραγματοποίησαν στην Βόρεια Μακεδονία τον Ιούλιο του 2021. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου PAVE, η ομάδα του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ και συγκεκριμένα οι Ιωάννης Αρμακόλας, Γιώργος Χρηστίδης, Julianne Funk και Μπλεντάρ Φετά με την υποστήριξη του ZIP Institute πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δήμους στη Βόρεια Μακεδονία, το Τέτοβο και το Κουμάνοβο.

Σε διάστημα συνολικά 25 ημερών η ομάδα διοργάνωσε συζητήσεις ειδικών ομάδων (focus group), καθώς και σειρά συνεντεύξεων (key informant interviews) με βασικούς παίκτες συλλέγοντας εμπειρικά δεδομένα. Συνολικά, η ομάδα διοργάνωσε 4 συζητήσεις ομάδων εστίασης και διεξήγαγε 29 συνεντεύξεις με ακτιβιστές και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικούς, εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων, δημόσιους λειτουργούς, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς.