To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Οικονομική διακυβέρνηση: Ποιες προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν» στις 12 Νοεμβρίου 2013. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Henri Sterdyniak, Διευθυντής του τμήματος Οικονομίας της Παγκοσμιοποίησης στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE) του Sciences Po Paris, ο οποίος μίλησε για το δίπολο ανάπτυξης-λιτότητας. Εμβαθύνοντας στο ερώτημα των επιλογών ανάπτυξης που προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέτασε τις συνθήκες μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που θα βασίζεται στον άξονα απασχόληση και κοινωνική αλληλεγγύη.

Σχολιαστής  ήταν ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτριος Κατσίκας, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου για την Κρίση στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η εκδήλωση,  πραγματοποιήθηκε στις 19:30  (Auditorium Theo Angelopoulos) σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ/Παρατηρητήριο για την Κρίση (που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.