| Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής
 

Kλειστή συνάντηση “Η εκπαίδευση των προσφύγων στην Ελλάδα: αποτίμηση και εμπειρία ενός χρόνου λειτουργίας”, 12 Ιουνίου 2017

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργάνωσε κλειστή συνάντηση με θέμα  “Η εκπαίδευση των προσφύγων στην Ελλάδα: αποτίμηση και εμπειρία ενός χρόνου λειτουργίας” με αρμόδιους επί του θέματος εκπροσώπους φορέων (reflection group), την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

Την συζήτηση άνοιξαν με σύντομες εισηγήσεις, η κα Γκέλη Αρώνη από την Ομάδα Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), ο κ. Νίκος Μπελαβίλας – Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και μέλος της ομάδας του Υπουργείου Παιδείας που διαχειρίζεται το προσφυγικό, ο κ. Βασίλης Παπαστεργίου – δικηγόρος και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΕΑΔ), και η κα Μαρίνα Νικόλοβα – μέλος της ερευνητικής ομάδας σε θέματα μετανάστευσης του ΕΛΙΑΜΕΠ και συντονίστρια της Ευρωπαϊκής ιστοσελίδας για την ένταξη των προσφύγων (European web site on integration). Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα Ντία Αναγνώστου, κύρια ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ και επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι στρατηγικές που εφαρμόζονται για να αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων που έχουν ήδη εφαρμοστεί, όπως και οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί για τον επόμενο χρόνο.

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα συμμετεχόντων εδώ, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τα πρακτικά της εκδήλωσης.

 
 
Social Media
ΕΛΙΑΜΕΠ Newsletter

Εισάγετε το email σας

 

  ELIAMEP Newsflash
Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (+30) 2107257110
Email: eliamep@eliamep.gr
Bασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676
Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης »