| Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής
 

2 Φεβρουαρίου 2017: Συζήτηση με ομιλητή τον Καθηγητή Andres Solimano με θέμα «Οικονομική Ανάκαμψη μετά την Ύφεση: Ιστορική και Διεθνής Εμπειρία»

1Το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα πραγματοποίησαν με επιτυχία στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 συζήτηση με θέμα «Οικονομική Ανάκαμψη μετά την Ύφεση: Ιστορική και Διεθνής Εμπειρία» με ομιλητή τον Καθηγητή Andres Solimano, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Παγκοσμιοποίησης και Ανάπτυξης και συγγραφέα του βιβλίου “Global Capitalism in Disarray”, Oxford University Press, 2017. Σχολιασμό έκανε ο Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Κατσίκας, Λέκτορας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υπεύθυνος, Πρόγραμμα “Παρατηρητήριο για την Κρίση”.

Ο Καθηγ. Solimano δίνοντας ιδέες μέσα από το πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του αναφέρθηκε εκτενώς στις παγκόσμιες τάσεις της εποχής, δίνοντας έμφαση στα φαινόμενα της στασιμότητας, της λιτότητας και των ανισοτήτων. Επίσης, παρουσίασε μία σύγκριση μεταξύ της τωρινής κρίσης και αυτής του 1929. Αποτέλεσμα της ανάλυσής του ήταν η διερώτηση των πολιτικών κινδύνων της εποχής.

Στα σχόλια ο Καθηγ. Παγουλάτος αναρωτιέται αν παρατηρούμε μία αλλαγή καθεστώτος παγκοσμίως με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες ή αν είναι μία διόρθωση του παγκόσμιου φιλελεύθερου συστήματος στην προηγούμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση. Ταυτόχρονα, συμφωνεί με τις περισσότερες παρατηρήσεις του ομίλητη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι Πρεσβειών, πρώην Υπουργοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.

2

3

 
 
Social Media
ΕΛΙΑΜΕΠ Newsletter

Εισάγετε το email σας

 

  ELIAMEP Newsflash
Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (+30) 2107257110
Email: eliamep@eliamep.gr
Bασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676
Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης »