photoΤην Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στo Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα) με αφορμή την έκδοση της Λευκής Βίβλου για την Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια. Η έκδοση της Λευκής Βίβλου πραγματοποιείται από τον οίκο «I. ΣΙΔΕΡΗΣ».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε o Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Τη μελέτη παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠΔρ. Θάνος Ντόκος. 

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Ομιλητές ήταν οι κύριοι:

  • Παύλος Αποστολίδης,  Πρέσβης ε.τ., πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου
  • Ιωάννης Γιάγκος: Πτέραρχος ε.α., πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου
  • Ελευθέριος Οικονόμου, Στρατηγός ε.α., πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή, κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Η εκδήλωση αυτή έδωσε ευκαιρία στο ΕΛΙΑΜΕΠ να τιμήσει το έργο και την προσφορά του κ. Θεόδωρου Κουλουμπή, Ομότιμου Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, και εκ των ιδρυτών του ΕΛΙΑΜΕΠ, στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε βιντεοσκόπηση εδώ.