Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00-20:30, στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Jimmy Jamar, Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο. Ο Jimmy Jamar, μίλησε για την αποστολή τις αρχές και τα οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια η Νατάσα Δεδούση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και ο Κώστας Σπατιώτης,  Εκπαιδευτής Μη- τυπικής Μάθησης, πρώην εθελοντής EVS, μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «20 χρόνια Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία στην Ελλάδα».

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.