| Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής
 

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας – Χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το γραφείο του ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα:

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας –  Χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση;

 Αυτή η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης έχει ως στόχο να συζητήσει τις πρόσφατες τάσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Διακεκριμένοι ειδικοί θα μας ενημερώσουν για την κατάσταση της δομημένης συνεργασίας της ΕΕ, θα συζητήσουμε για το βαθμό στρατηγικής αυτονομίας που επιθυμούμε και  χρειαζόμαστε και θα ερμηνεύσουμε  τις έννοιες μιας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης και  ενός Ευρωπαϊκού Στρατού. Θα διερευνηθούν, επίσης, οι προκλήσεις του σημερινού γεωστρατηγικού πλαισίου στην περιοχή και η θέση της Ελλάδας εντός αυτού.

 

Ομιλητές:

Jo Coelmont, Egmont Institute, Βρυξέλλες, Πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Βελγίου στη στρατιωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα

Hans Peter Bartels, Επίτροπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Γερμανικό Κοινοβούλιο, Βερολίνο

 

Ο κος Uwe Optenhögel, Αντιπρόεδρος, Foundation for European Progressive Studies (FEPS), Βρυξέλλες και επιμελητής του βιβλίου με θέμα: «Στρατηγική Αυτονομία και η Άμυνα της Ευρώπης» , θα συντονίσει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

 

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Aγγλικά, την Tετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, στην Αίγλη Ζαππείου αίθουσα Privee (1ος όροφος).

 

Π. Α.

κα  Νίνα Παπαϊωάννου Τ: 210 7257111,  F: 210 7257114

e-mail: nina@eliamep.gr

 

IΔΡΥΜΑ FRIEDRICH EBERT

Γραφείο Αθηνών, www.fes-athens.org

 
 
Social Media
ΕΛΙΑΜΕΠ Newsletter

Εισάγετε το email σας

 

  ELIAMEP Newsflash
Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (+30) 2107257110
Email: eliamep@eliamep.gr
Bασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676
Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης »