| Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής
 

Story of a Journey Across Europe

Ερευνητές από τρεις χώρες εξετάζουν τα βήματα που καλούνται να ακολουθήσουν οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ευρώπη. Ο συλλογικός τόμος παρουσιάζει τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού προγράμματος που υλοποιήθηκε από το FEPS και το SOLIDAR για τη μετανάστευση και της ένταξη.

Με τρεις σημαντικές συνεισφορές που καλύπτουν τις περιπτώσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, ο τόμος αποσκοπεί στην αξιολόγησ

η των διαδικασιών που εφαρμόζονται από την πρώτη υποδοχή κατά την άφιξή τους μέχρι την ένταξη στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, με έμφαση στις γυναίκες και τους ανηλίκους. Διερευνάται ο βαθμός συμμετοχής των ΜΚΟ στο σύστημα πρώτης υποδοχής και οι πολιτικές ένταξης στις τρεις χώρες , ενώ ένα φωτογραφικό έργο συμπληρώνει την αξιολόγηση των συγγραφέων με οπτικές μαρτυρίες των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στο ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Η Δρ. Αγγελική Δημητριάδη είναι η συγγραφέας της μελέτης- περίπτωσης για την Ελλάδα, με τίτλο «Ο μακρύς δρόμος προς την ενσωμάτωση – Δυνατότητες και εμπόδια για τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα».

Ο συλλογικός τόμος είναι διαθέσιμος εδώ στην αγγλική γλώσσα.

 
 
Social Media
ΕΛΙΑΜΕΠ Newsletter

Εισάγετε το email σας

 

  ELIAMEP Newsflash
Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (+30) 2107257110
Email: eliamep@eliamep.gr
Bασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676
Φόρμα Επικοινωνίας & Χάρτης »