Το ΕΛΙΑΜΕΠ αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Κολλέγιο της Ευρώπης και τους Έλληνες υποψήφιους, φιλοξενώντας την Επιτροπή Ελλήνων Υποψηφίων για το Κολλέγιο της Ευρώπης. Το Κολλέγιο της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1949 και είναι ένα ακαδημαϊκό κέντρο που στοχεύει στην προετοιμασία ατόμων για να εργαστούν και να ζήσουν σε ένα διεθνές περιβάλλον. Έχει πέντε προγράμματα σπουδών που καταλήγουν σε μεταπτυχιακό τίτλο και λειτουργεί σε δύο πανεπιστημιακούς χώρους, στη Bruges (Βέλγιο) και τη Natolin (Πολωνία). Οι τομείς των μεταπτυχιακών προγραμμάτων είναι Πολιτική Επιστήμη/Διοίκηση, Νομική, Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματία στην ΕΕ, που ξεκίνησε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και εξετάζει τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Και τα τέσσερα αυτά προγράμματα διδάσκονται στη Bruges. Το πέμπτο πρόγραμμα σπουδών είναι Διατμηματικό και λειτουργεί στη Natolin.

Υποβολή αιτήσεων

Για την υποβολή αίτησης είναι απαραίτητα: Ένα καλό πτυχίο στο σχετικό αντικείμενο και η καλή γραπτή και προφορική γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 15η Ιανουαρίου 2013. Πραγματοποιείται μια πρώτη επιλογή των υποψηφίων και ακολουθεί συνέντευξη, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, τον Απρίλιο / Μάιο από την Επιτροπή Ελλήνων Υποψηφίων.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα εξής έγγραφα συμπληρωμένα στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα:

1. Την Αίτηση του Κολλεγίου της Ευρώπης (μπορεί να συμπληρωθεί online).

2. Πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου).

3. Ένα βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται οι σπουδές σας και η επαγγελματική σας εμπειρία.

4. Αντίγραφο Πτυχίου (επικυρωμένο και επίσημα μεταφρασμένο) – Σε περίπτωση που αναμένετε το πτυχίο, παρακαλείσθε να το στείλετε μόλις το λάβετε.

5. Αναλυτική βαθμολογία (επικυρωμένη και επίσημα μεταφρασμένη).

6. Δύο συστατικές επιστολές από δύο καθηγητές σας (Παρακαλείσθε να ζητήσετε ΔΥΟ επιστολές από τον κάθε καθηγητή, εκ των οποίων η μια θα σταλεί στην Ελληνική Επιτροπή και η άλλη στο Κολλέγιο).

Δεν χρειάζονται περαιτέρω συνοδευτικά έγγραφα.

Παρακαλώ σημειώστε ότι εάν απουσιάζουν από το φάκελο της αίτησης σας συνοδευτικά έγγραφα και ειδικότερα αυτά που αναφέρονται στις σπουδές σας, η αίτηση σας δεν θα συμπεριληφθεί στη διαδικασία επιλογής.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι του Κολλεγίου της Ευρώπης αναγνωρίζονται από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). (ΦΕΚ Αρ. Φ. 130, 8 Ιουνίου 2007).

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν ΚΑΙ στο Κολλέγιο της Ευρώπης ΚΑΙ στο ΕΛΙΑΜΕΠ, στις παρακάτω διευθύνσεις:

  • College of Europe
    Admissions Office
    College of Europe – Bruges
    Dijver 11
    BE-800 Brugge
    Belgium
  • ΕΛΙΑΜΕΠ
    Κολλέγιο της Ευρώπης
    Βασιλίσσης Σοφίας 49
    106 76
    Αθήνα

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Κολλεγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπο υλικό για το Κολλέγιο της Ευρώπης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Χαρούλα Χιώτη, τηλ: 210 360 7611.