Tο Παρατηρητήριο για την Κρίση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων με θέμα «Οικονομική Διακυβέρνηση και Δημοκρατική Νομιμοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν επιστημονικά άρθρα σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της κρίσης σε κράτη- μέλη της Ευρωζώνης, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, την ανάδειξη των θεσμικών αδυναμιών της Ευρωζώνης, τη διερεύνηση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων ή/και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε επίπεδο τόσο κρατών – μελών όσο Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωζώνης.

Τα άρθρα θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή και τα οκτώ καλύτερα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο των εργασιών του Τρίτου Ετήσιου Συνεδρίου του Παρατηρητηρίου για την Κρίση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου. Επίσης, τα τέσσερα καλύτερα άρθρα θα βραβευτούν με χρηματικά βραβεία ως εξής: 1.000,00 ευρώ για το πρώτο, 750,00 ευρώ για το δεύτερο και από 500,00 ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο άρθρο. Η ανακοίνωση των άρθρων που θα βραβευθούν θα πραγματοποιηθεί μετά την παρουσίασή τους και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών.

Γλώσσα κειμένων: Ελληνική

Έκταση: έως 5.000 λέξεις (στον αριθμό των λέξεων συμπεριλαμβάνονται υποσημειώσεις και παραρτήματα, αλλά όχι η βιβλιογραφία)

Προδιαγραφές κειμένων-λοιπά δικαιολογητικά: Τα κείμενα θα πρέπει να είναι ατομικά,  να συνοδεύονται από σύντομη περίληψη (300 λέξεων) και λέξεις κλειδιά (έως πέντε) και να υποβληθούν σε αρχείο word. Στην πρώτη σελίδα θα πρέπει να περιλαμβάνονται μόνο ο τίτλος του άρθρου, το όνομα, η ιδιότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα. Τα κείμενα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί αλλού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα, την αίτηση συμμετοχής, το επιστημονικό κείμενο καθώς και σαρωμένο ένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής (Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών, Βεβαίωση Παρακολούθησης  Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ή Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  [email protected].

Αίτηση συμμετοχής

Σημαντικές ημερομηνίες:

-έως 30 Σεπτεμβρίου 2015: υποβολή δικαιολογητικών (αίτηση, βιογραφικό σημείωμα, έγγραφο που πιστοποιεί την ιδιότητα) και κειμένων

-20 Νοεμβρίου 2015: ενημέρωση των συγγραφέων των οκτώ καλύτερων άρθρων

-Δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2015: παρουσίαση των επιστημονικών άρθρων στο Τρίτο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση