Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε κλειστή συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο Δρ. Ιωάννης Αρμακόλας, επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο Γιώργος Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρουσίασαν τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης του Προγράμματος με τίτλο «Σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας: Παρούσα κατάσταση και μελλοντικές προκλήσεις». Η έκθεση παρέχει μια επισκόπηση των πολλών βασικών πτυχών των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και διπλωματικών ζητημάτων, την οικονομία, την ενέργεια, τις διαφορές σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και τις υποδομές καθώς και τη στάση της κοινής γνώμης αλλά και αναπαραστάσεις των μέσων ενημέρωσης. Την παρουσίαση της έκθεσης ακολούθησε μια συζήτηση ανάμεσα σε συμμετέχοντες από τη διπλωματία, την πανεπιστημιακή κοινότητα και ελληνικά ΜΜΕ την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τα πορίσματα της έκθεσης, αξιολογώντας τις σημερινές σχέσεις στην Ελλάδα τη Βουλγαρία, καθώς και το πώς οι διμερείς σχέσεις θα μπορούσαν να βελτιωθούν περαιτέρω στο μέλλον.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.