To ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ανεξάρτητων Αρχών (EPRA) και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) οργάνωσαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MEDIADEM ημερίδα με θέμα «Ελευθερία και ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης: Τάσεις και προκλήσεις στην Ευρώπη» (Media freedom and independence: Trends and challenges in Europe). Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος και η ανταλλαγή απόψεων με φορείς που εμπλέκονται στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της πολιτικής για τα μέσα ενημέρωσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με δημοσιογράφους και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 και φιλοξενήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Βαυαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο here (στα Αγγλικά).

Η λίστα με τους συμμετέχοντες είναι διαθέσιμη εδώ.

Η παρουσίαση Freedom of expression and media regulation των Fabrizio Cafaggi and Federica Casarosa είναι διαθέσιμη εδώ.

Η παρουσίαση Media freedom and independence: Trends and challenges in Europe της Evangelia Psychogiopoulou είναι διαθέσιμη εδώ.

Η παρουσίαση Freedom of expression and journalistic autonomy της Prof. Epp Lauk είναι διαθέσιμη εδώ.

Η παρουσίαση Media freedom and independence in the NMS environment των Juan Luis Manfredi (Spain) and Andrej Školkay (Slovakia) είναι διαθέσιμη εδώ.

Η συγκριτική έκθεση Comparative report: The regulatory quest for free and independent media των Fabrizio Cafaggi, Federica Casarosa and Tony Prosser, European University Institute με την υποστήριξη των Kostantina Bania, Elda Brogi, Rosa Castro, Angela Daly, Benjamin Farrand, Shara Monteleone, Giorgio Monti, Tessa Paci Innocenti, Andrea Renda είναι διαθέσιμη εδώ.